Over de ontwikkelaar

Mijn naam is Reto Greve en in 2016 ben ik begonnen met het ontwikkelen van de BalansMethode. Bij wijze van experiment heb ik toen een behandeling opgesteld om mensen met dyslexie van hun klachten af te helpen. In deze behandeling vervullen technieken uit de zogenaamde Energy Psychology een belangrijke rol. Dyslexie werd, en wordt, als ongeneeslijk beschouwd en daarin zag ik een mooie uitdaging. Achteraf gezien kan ik zeggen dat ik gelukkig niet werd gehinderd door diepgaande kennis van dyslexie. Anders was ik er waarschijnlijk niet aan begonnen, of had ik een eventuele oplossing voor dyslexie-problemen in een andere hoek gezocht.

 

De experimentele behandeling bleek wonderwel goed aan te slaan en de eerste resultaten waren zonder meer verbluffend. Personen die hun leven lang nog nooit zonder moeite iets hebben kunnen lezen konden dat na een korte behandeling wél; probleemloos en foutloos, én met begrip en kennis van de gelezen inhoud! Deze positieve resultaten stimuleerden om door te gaan met experimenteren en het verder uitwerken van de behandeling. Later bleek in de praktijk dat de ene vorm van dyslexie de andere niet is, en dat de behandeling "slechts" effectief is voor een specifieke soort dyslexie. Het gaat hier om een vorm van dyslexie waarbij iemand moeite heeft met lezen doordat hij/zij tekst vervormd waarneemt. Ik noem deze vorm van dyslexie "beelddyslexie". Bij mensen met andere vormen van dyslexie is de behandeling vooralsnog niet effectief gebleken. Blijkbaar zitten de oorzaken van andere vormen van dyslexie ergens anders, en moeten oplossingen dan ook ergens anders worden gezocht.

 

16 Jaar geleden ben ik begonnen met me te verdiepen in de "Energy Psychology" (EP). EP is een in de VS ontstane stroming die zich richt op de relatie tussen gedachten, emoties, gewaarwordingen, en gedrag en bekende bio-energetische systemen zoals het meridianenstelsel. In EP gaat men ervan uit dat het lichaam, bewustzijn/geest, en energiesystemen een in elkaar verweven en interactief geheel vormen. Met behulp van verrassend eenvoudige technieken, waarvan EFT (Emotional Freedom Techniques) de bekendste is, blijkt men vaak snel en effectief blijvend problemen op fysiek, emotioneel, en mentaal vlak op te kunnen lossen.

 

Beginnend met het bestuderen en in de praktijk brengen van EFT, en behoorlijk onder indruk zijnde van de resultaten kwam van het een het ander. Afgezien van een bibliotheek aan boeken, artikelen, en websites die ik heb gelezen over heling door middel van het gecombineerde gebruik van het bewustzijn en de energiesystemen van het lichaam heb ik een hele reeks aan workshops, cursussen, en opleidingen gevolgd op dit gebied waaronder EFT, Touch for Health, Reiki, Regenesis, Logosynthese, en een tweejarige opleiding Healing & Reading. Mijn kennis van en enthousiasme voor deze technieken, in het bijzonder EFT omdat het zo makkelijk zelf te leren is, heb ik jarenlang met mensen gedeeld via workshops en individuele behandelingen. Elementen van diverse technieken die ik in de loop der jaren heb geleerd zijn gebruikt in het ontwikkelen van de BalansMethode.

 

De BalansMethode is inmiddels de experimentele fase voorbij en kan met voorspelbare resultaten worden toegepast. Ik kan niet met zekerheid zeggen wat er precies in een persoon met lees-dyslexie gebeurt waardoor de klachten sterk verminderen en vaak zelfs volledig verdwijnen. Ik weet echter wel hoe het kan worden gedaan. Voor een persoon met lees-dyslexie, kan ik me voorstellen, zal het "wat" van ondergeschikt belang zijn en telt slechts het resultaat; dat hij/zij probleemloos kan lezen. Voor dat resultaat sta ik pal.

 

Heeft u het vermoeden dat u beelddyslexie hebt en wilt u daarvan af, of heeft u vragen over de behandeling? Neemt u dan contact met mij op. Ik sta u met alle plezier te woord, en na een (gratis) intakegesprek zal duidelijk zijn of de BalansMethode ook voor u het verschil kan maken waardoor u voortaan moeiteloos kunt lezen.